Ψηφιακή συλλογή "Διογένεια"

Εγκαίνια νέου κτιρίου Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης

Dublin Core

Τίτλος

Εγκαίνια νέου κτιρίου Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης

Θέμα

εγκαίνια
Βιβλιοθήκη

Περιγραφή

Το νέο κτίριο της Βιβλιοθήκης & Υπηρεσίας Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Πέτρο Ευθυμίου στις 27 Αυγούστου 2003. Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γ. Θωμάς, ο Νομάρχης Αχαΐας κ. Δ. Κατσικόπουλος, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών.
Ο κ. Ευθυμίου στην ομιλία του τόνισε την υπάρχουσα δυναμική της ΒΥΠ και τις προοπτικές διεύρυνσής της με το νέο αυτό κτίριο, θεωρώντας την λειτουργία του ως μια σημαντική στιγμή για ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο για το Πανεπιστήμιο Πατρών. Στην ομιλία του ο απερχόμενος πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητής κ. Νικόλαος Ζούμπος, επεσήμανε την ενδυνάμωση που προσφέρει το νέο κτίριο της Βιβλιοθήκης στο Π.Π. Ο πρόεδρος της Εφορείας της Βιβλιοθήκης καθηγητής κ. Βασίλειος Μαρμάρας έδωσε μια αναλυτική εικόνα της λειτουργίας της ΒΥΠ με στοιχεία και αριθμούς.
Το νέο κτίριο της ΒΥΠ έχει συνολική έκταση 8.000 τ.μ. και εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους. Το νέο κτίριο στεγάζει όλες τις υπηρεσίες της ΒΥΠ, ενώ έχει ενσωματώσει τις συλλογές βιβλίων και περιοδικών εκδόσεων των τμηματικών βιβλιοθηκών των τμημάτων Μαθηματικών και Οικονομικών επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Δόθηκε επίσης η δυνατότητα ανάπτυξης αυτόνομου αναγνωστηρίου περιοδικών εκδόσεων, κυλιόμενων βιβλιοστασίων περιοδικών εκδόσεων, εργαστηριακών χώρων (οπτικοακουστικό εργαστήριο, εργαστήριο υπολογιστών), απομονωμένων χώρων έρευνας για το ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, χώρων εκπαίδευσης χρηστών κ.α.

Ημερομηνία

2003/08/27

Αναγνωριστικό

lisnewbuilding

Aναφορά

“Εγκαίνια νέου κτιρίου Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης,” Ψηφιακή συλλογή "Διογένεια", προσπελάστηκαν 19 Ιανουαρίου 2018, http://diogeneia.lis.upatras.gr/upatras-archive/lisnewbuilding.

Social Bookmarking